Siirry suoraan sisältöön

Åströminpuiston ja Mannenkadun peruskorjaukset Myllytullissa alkavat

10.8.2021

Åströminpuiston rakentaminen alkaa tällä viikolla ja jatkuu alkukesään 2022. Puistoalue on rakentamisen ajan suljettuna. Katutöiden osalta työ alkaa viikolla 33 ja valmistuu syksyllä 2021. Työt toteuttaa Oulun Infra -liikelaitos

Katutyöt aloitetaan suojatiekorotuksen uusimisella Kasarmintien ja Mannenkadun risteyksessä, josta aiheutuu liikennehaittaa Kasarmintielle. Työ suoritetaan yksi kaista kerrallaan, jolloin Kasarmintien toinen kaista on käytössä työnaikaisella liikennevalo-ohjauksella.

Katutyö estää ajoneuvoliikenteen Mannenkadulle Kasarmintien kautta. Varareitti Mannenkadulle järjestetään Kirkkokadun päästä opastettuja reittejä pitkin.

Mannenkadun yleisilmettä kohennetaan ja siitä tulee pihakatu. Lisäksi Mannenkatua levennetään, nelimetrinen asvaltin molemmille reunoille rakennetaan metrin levyiset kourumaiset kiveykset ohjaamaan hulevesiä. Korotetuilla reunakivillä pyritään estämään viheralueelle pysäköintiä. Myös katuvalaistus uusitaan.

Kokonaisuudesta tulee viihtyisä

Åströminpuiston peruskorjauksessa uudistetaan puiston pintamateriaaleja, kalusteita sekä valaistus. Åströminpolun kiveys uusitaan niin, että jalankulku ja pyöräily erottuvat toisistaan. Puistoon tulee sähköpisteitä palvelemaan pieniä tapahtumia ja jäätelökioskille rakennetaan kivetty alue Kirkkokadun päähän.

Myllytullin koulun tontin reunalle istutetaan syreeniaidanne, jonka takaa koulun julkisivu tulee kauniisti esille. Puistossa sijainneen kaivohuoneen muistomerkin yhteyteen rakennetaan pieni oleskelualue perennaistutuksineen. Puiston historiaa tuodaan esille puistotauluissa.

Åströminpuiston puustoa uusitaan valikoiden ja puustolajistoa monipuolistetaan. Vanhat koivukujanteet säilyvät ja niiden jatkuvuus turvataan korvaamalla huonokuntoiset koivut.

Lasaretinväylän rantaan rakennetaan pieni istuskelupaikka ja istutetaan hedelmäpuutarha, johon tulee muun muassa omenapuita ja kirsikoita.

"Kun tiheää rantapuustoa poistetaan hedelmäpuutarhan tieltä, avautuu näkymiä Hupisaarille ja vesistöön. Rannassa olevan hulevesien purkuputken kohdalle ehostetaan hulevesiaihe", kerrotaan yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden tiedotteessa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Åströminpuisto sijaitsee keskustan tuntumassa Ainolanpuiston ja Isokadun välissä.

Lue myös

Lue lisää aiheesta