Siirry suoraan sisältöön

Asiallinen nainen lääkärin vastaanotolla

23.2.2020

Toimittajan kommentti

"Viikko sitten Pietarin-matkalta palannut, siellä ei hanavettä juonut, muutaman kerran sillä hampaita pessyt. Asiallinen nainen, terve ja tupakoimaton."

Kuinka runollista ilmaisua lääkäriltä! Siitäkin ilahduin, että juuri asiallisuus oli huomioitu olemuksestani.

Tuo potilaskertomuksen pätkä herätti facebook-seinälläni keskustelua lääkärien ilmaisuista. Selvisi, että en olekaan ainoa asiallinen tuttavapiirissäni. Sellaisen vaikutelman oli antanut moni muukin. Somekontaktieni potilaskertomuksissa oli huomioitu myös vessaan selviytyminen, hyväkuntoisuus ja vartalon ominaispiirteet, hienosti ilmaistuna. Myös kokonaisilla lauseilla puhuminen oli kirjattu.

”Pitkä loma takana, sen jälkeen flunssa.” Yhtä tilanteistani oli luonnehdittu näin. Mikä lie ollut lääkärillä taka-ajatuksena tässä.

Ilman potilaskertomusta en olisi sitäkään muistanut, että olin antanut lupauksen elintapamuutoksista. Minkä, sitä ei ollut tekstiin saneltu.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kirjoittaja on Mun Oulun toimittaja Sirpa Tarkkinen.

Liittyvät sisällöt

Lue myös