Siirry suoraan sisältöön

Apua ja tukea on tarjolla tietomurron uhreille

28.10.2020

Myös oululaisten potilastietoja on voinut joutua väärin käsiin Psykoterapiakeskus Vastaamoon tapahtuneen tietomurron yhteydessä. Apua ja tukea on tarjolla tietomurron uhriksi joutuneille.

Tietovuoto voi aiheuttaa suurta huolta sen kohteeksi joutuneille. Asiakas- ja potilastiedot ovat aina salassa pidettäviä. Jo pelkkä mahdollisuus, että omia asiakas- tai potilastietoja on joutunut väärin käsiin, saattaa ahdistaa voimakkaasti. Jos asia mietityttää, ei avun hakemista kannata epäröidä.

Apua ja tukea on saatavilla seuraavilta valtakunnallisilta toimijoilta

Toimi näin, jos tietojasi on vuodettu verkkoon (Rikosuhripäivystys)
Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelin  
Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin
Psykoterapiakeskus Vastaamon kriisipuhelin
Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin

Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee ympäri vuorokauden

Apua ja tukea saa myös Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista. Sosiaali- ja kriisipäivystys on avoinna ympäri vuorokauden. Kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua äkillisissä kriisitilanteissa kuten esimerkiksi läheisen äkillisessä kuolemantapauksessa, väkivaltatilanteissa, vakavassa vammautumisessa tai sairastumisessa sekä tulipaloissa. Kriisityöntekijät antavat neuvontaa ja ohjausta muissa äkillisissä kriisitilanteissa, kuten tietomurtotapauksen aiheuttamaan ahdistukseen ja huoleen liittyen.

Akuutti kriisiapu on lyhytkestoista auttamista, turvallisuuden tunteen palauttamiseen sekä psykososiaalisen tuen antamista akuuteissa kriisitilanteissa. Kriisipäivystys voi antaa kriisiapua puhelimitse sekä arvioida jatkohoidon tarvetta ja järjestää sitä.

Hyvinvointikeskuksen psykiatrinen sairaanhoitaja antaa myös psykososiaalista tukea ja kriisiapua, ohjaa ja neuvoo sekä arvioi psyykkisen avun tarvetta.

Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakas- ja potilastiedot ovat turvassa. 

  • Sosiaali- ja kriisipäivystys p. 044 703 6235
  • Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee ympäri vuorokauden.
  • Hyvinvointikeskuksen psykiatrinen sairaanhoitaja p. 044 703 4496.
  • Soittoaika ma–pe kello 9–15. Jos numerosta ei ehditä vastaamaan, työntekijä soittaa takaisin saman tai viimeistään seuraavan päivän aikana.
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
kuva veden pinnasta
Tietovuoto voi aiheuttaa suurta huolta sen kohteeksi joutuneille. Apua kannattaa hakea. Kuva: Arttuli Kivelä, kaupungin kuva-arkisto.

Lue myös

Lue lisää aiheesta