Siirry suoraan sisältöön

Antti Puolitaival on yksi Oulun pienlähettiläistä: ”Pitäähän mukana olla vähintään yksi insinööri”

26.8.2021

Oulun kaupunki etsi kesällä pienlähettiläitä, tavallisia ihmisiä, jotka haluaisivat jakaa tietoa kotiseutunsa parhaista puolista. Hakemuksia tuli yli 200 kappaletta. Nyt lähettiläät ovat valmiita hommiin.

Pienlähettilään tehtävä kiinnosti monia ja hakemuksia tuli yli 250 kappaletta. Oulun suurlähettiläs, jonka ansiokasta roolia veti Ernest Lawson, on jäämässä sapatille ja tärkeälle brändityölle valittiin liuta jatkajia, noin 50 pienlähettilästä.

Talvikankaalla asuva Antti Puolitaival, 40, huomasi Pienlähettiläiden hakuilmoituksen netistä aivan viime hetkillä. Kun ilmoittautumisaikaa oli jäljellä 15 minuuttia, hän päätti toimia.

”Pitäähän mukana aina olla vähintään yksi Nokia-insinööri ja oululainen perheenisä”, Antti Puolitaival naurahtaa.

Puolitaival on alun perin kotoisin Raahesta, mutta Oulussa hän on asunut vuodesta 2001 lähtien. Hän työskentelee Nokialla product ownerina.

”Tunnen olevani kotona Oulussa enemmän kuin Raahessa. Täällä on hyvä asua ja eläminen on siedettävän hintaista. Tavallinenkin ihminen pystyy asumaan täällä omakotitalossa.”

Pienlähettilään roolissa Puolitaival odottaa ennen kaikkea tutustuvansa Oulussa järjestettäviin tilaisuuksiin ja muihin uusiin paikallisiin kokemuksiin. Ensimmäisenä diplomaattietuna pienlähettiläät saivat mahdollisuuden osallistua Varjo-festivaaleille; sitä edelliset festarit hän nautti Nummirockissa vuonna 1998.

Monien mahdollisuuksien kaupunki

Pienlähettiläiden päätehtävä on levittää Oulun ilosanomaa vuoden 2022 alkuun saakka omissa kanavissaan sekä lukuisissa tapahtumissa pitkin syksyä ja talvea. Verkostoissaan pienlähettiläät pääsevät kertomaan muun muassa, miksi Oulu on niin loistava paikka elää, opiskella ja työskennellä.

Asumisen lisäksi Antti Puolitaival nostaa Oulun parhaista puolista esiin itselleen kaksi tärkeää asiaa: oululaisen luonnon ja vuodenajat.

”Oulussa voi kokea kaikki neljä vuodenaikaa. Täällä on kunnon talvi ja hiihtämäänkin voi mennä suoraan kotiovelta. Lappiin on lyhyt matka ja maailmallekin vain tunnin pidempi matka kuin pääkaupunkiseudulta.”

Antti hiihtää vuosittain vähintään 1 500 kilometriä. Lisäksi hän pyöräilee ja harrastaa leijasurffausta. Suosikkipaikat Oulussa määräytyvät pitkälti harrastusten mukaan.

”Hirvisuolla ja Hiukkavaarassa pystyy hiihtämään sekä pyöräilemään hyvin. Surffiporukan kanssa puolestaan käydään usein Toppilansalmen rannalla. Oulu on yksi leijasurffauksen ykköspaikoista Suomessa.

Mukana myös työntekijälähettiläitä

Elokuussa Oulun kaupunki valitsi myös työntekijälähettiläitä, jotka ovat osa pienlähettiläsverkostoa.

Työntekijälähettiläät pääsevät kertomaan työstään Oulun kaupungin sähköisissä kanavissa ja omissa verkostoissaan. Heillä on myös mahdollisuus muun muassa vaikuttaa työyhteisöjen toimintaan.

”Työpaikallani tapahtuu koko ajan jotain mukavaa, josta on hyödyllistä kertoa muille. Lisäksi täällä on käytössä todella toimivia systeemejä etäajan perehdytyksestä henkilöstön hyvinvointiin, ja toimintaa kehitetään koko ajan, sanoo BusinessOulun ja Oulu Talent Hubin viestintäkoordinaattori Annakaisa Vääräniemi, 43. Hän on yksi Oulun kaupungin seitsemästä työntekijälähettiläästä.

”Olen päässyt tekemään työssäni kaikkea sitä, mitä odotin – sekä niin paljon muuta hauskaa ja yllättävää. Yksikään päivä ei ole samanlainen, ja työni on vauhdikasta sekä kansainvälistä. Odotan innolla, että pääsen jakamaan omia kokemuksiani Oulun kaupungin työntekijänä ja oppimaan muilta lisää loistavia käytäntöjä”, hän sanoo.

Pienlähettiläiden tunnelmiin voi tutustua sosiaalisessa mediassa tunnuksella #oulunpienlähettiläs

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Antti Puolitaival (vas.) tapasi lähettiläskautensa alussa Oulun suurlähettilään. Kuva: Antti Puolitaival

Lue myös

Lue lisää aiheesta