Siirry suoraan sisältöön

Allsång på Hupisaari ja muuta mielenkiintoista juuri alkavilla Kotiseutupäivillä

12.8.2021

Torstaina 12. elokuuta alkaa Oulun kesän suurin kulttuuritapahtuma Valtakunnalliset kotiseutupäivät, joka tuo kaupunkiin kulttuuriperintöasiantuntijoita ja -harrastajia kaikkialta Suomesta. Vieraita hellitään laadukkaalla kulttuuriohjelmalla, jota tähdittävät niin Kauko Röyhkä kuin Mikko Alatalo.

Eri ohjelmanumeroita on sunnuntaihin saakka kestävässä suurtapahtumassa ja kansanjuhlassa kaikkiaan reilu 40. Tapahtumiin odotetaan tuhansia oululaisia ja lähiseudun asukkaita.

Tapahtumassa on tarjolla jokaiselle jotakin. Tapahtumaa ei ole suunniteltu vain muualta tuleville kulttuuriharrastajille – myös oululaisille riittää katselemista ja tekemistä.

Asu on vapaa

Huomattava osa ohjelmasta on kokonaan maksutonta ja kaikille kaupunkilaisille avointa.

Oulu Sinfoniaa on mahdollista kuulla kahdessa erilaisessa maksuttomassa ja kaikille avoimessa tapahtumassa torstai-iltana Ainolan puistossa Hupisaarten teatterissa: Mikko Alatalon kera Allsång på Hupisaari -tapahtumassa, ja illan hämärtyessä puistossa kuullaan vielä Pieni yösoitto. Perjantaina Rotuaarin aukiolla kuullaan rytmimusiikkia bluesista rokkiin ja jatsista lattareihin Sounds of Oulu -tapahtumassa.

Musiikkitapahtumat huipentuvat perinnekulttuuria vaaliviin Kaupunnikarkeloihin, joihin kuka tahansa voi saapua tuulettamaan kansan- ja kansallispukujaan tai esittelemään luovuuttaan asuvalinnassaan kulkueessa Pikisaaren urbaaneille kyläjuhlille.

Seminaarissa virittäydytään jo Oulun kulttuuripääkaupunkivuoteen ja sen Kulttuuri-ilmastonmuutos-teemaan.

Röyhkä vie muistojensa Ouluun 

Jokavuotiseen tapahtumaan liittyy aina runsas retkiohjelma. Kierikkikeskus on itsestään selvä pitkä retkikohde, mutta mielenkiintoisia kaupunkikierroksiakin löytyy – niin jalan kuin bussilla kuljettavia. Ainutlaatuisin niistä lienee muusikko-kirjailija Kauko Röyhkän vetämä retki hänen muistojensa Ouluun.

Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä kävelyttää oululaisia läpi muistojen.
 

Mukavaa koko perheen ohjelmaa on museolättähatulla tehty retki Porhausin kerhotalolle Rautatie- ja pienoisrautatienäyttelyyn. Elokuvateatteri Studiossa on nähtävissä Liisa Siiran ohjaamat elokuvat Tervaporvarien Piiput ja Tukkijoella.

Tapahtumien keskuspaikkana Ouluhalli

Kotiseutupäivien päätapahtumat siirrettiin Oulun teatterilta väljempiin tiloihin Ouluhalliin, jotta tilaisuuksissa voidaan pitää riittävät turvavälit. Myös pääkirjastossa pidettäväksi ilmoitetut kaksi Keskustelukammari -tapahtumaa ovat Ouluhallissa.

Yleisölle avoimia Kotiseutupäivien tapahtumia

- Torstaina Mikko Alatalo ja Oulu Sinfonia Allsång på Hupisaari -tapahtumassa kello 19 alkaen ja orkesterin Pieni yösoitto kuullaan kello 22 alkaen Ainolan puistossa Hupisaarten teatterissa. Vapaa pääsy.

- Perjantaina kello 14–19 ja lauantaina kello 12-17 Kotiseutumarkkinat Rotuaarilla ja Mannerheimin puistossa. Vapaa pääsy.

- Perjantaina 19–20 Laulu Suomaan kurjista, Kulttuuritalo Valve, Valvesali, Hallituskatu 7. Vapaa pääsy. Luontokuvaajalegenda Hannu Hautalan kurkikuvien innoittama näyttämöteos.

- Perjantaina kello 17 Sounds of Oulu, Rotuaarin aukio: Oulu Youth Jazz Orchestra, Oulu Big Band ja TT Big Band. Vapaa pääsy.

- Lauantaina 12–17 Kaupunnikarkelot, Rotuaarin aukiolta Pikisaareen. Vapaa pääsy.

- Lauantaina 15–24 Pikisaaren urbaani kyläjuhla. Vapaa pääsy.

Lättähattukuljetus Rautatie- ja pienoisrautatienäyttelyyn Porhausin kerhotalolle aikataulut ja maksut www.porha.fi

 

 

Mikko Alatalon ja Oulu Sinfonian seuraan voi liittyä maksutta Hupisaarilla 12. elokuuta alkaen kello 19.

Lue myös

Lue lisää aiheesta