Siirry suoraan sisältöön

Airsoftista jännitystä ja sosiaalista ajanvietettä

29.3.2020

Juttu on Oulun nuorten huuto -verkkomedian julkaisema. Oulun nuorten huuto on nuorten oma verkkolehtitoimitus, jonka toimintaa tukee Oulun kaupungin nuorisopalvelut. Mun Oulu antaa nuorille kirjoittajanaluille mahdollisuus julkaista kirjoituksiaan.

Luontoa, liikkumista, jännitystä, mielikuvitusta ja miksei huumoriakin. Airsoft pitää sisällään näitä kaikkia, ja enemmänkin, jos intoa piisaa.

Airsoft näyttää todella vaaralliselta, kun on mukana aseitakin. Ei hätää. Airsoft on hyvissä käsissä hauskaa ja tarjoaa runsaasti liikuntaa.

Vähän kuin paintball ja megazone

Airsoft on taistelusuuntainen urheilupeli, jossa pelaajat pyrkivät suorittamaan tehtäviä.

Apuna ovat realistisennäköiset ja -tuntuiset muovikuulia ampuvat aseet. Airsoft on siis peli, jossa ammutaan eli se kuulostaa samalta kuin paintball ja megazone. Ne ovatkin airsoftin sukulaislajeja.

Airsoftin huomattavimmat yksityiskohdat ovat muovikuulia ampuvat aseet, realistiset sotilasasut ja militaarisen simulaation tuntuinen toiminta. 

Aseiden huoltaminenkin tuo lajin pariin

Airsoftiin voi osallistua kuka tahansa.

Osa harrastajista voi olla kiinnostunut aseista, sotahistoriasta, sodankäynnistä tai näistä kaikista. Osa tulee mukaan taistelussa syntyvän jännityksen ja adrenaliinin toivossa. Jotkut löytävät tyydytystä airsoft-aseita rakentaessa ja huoltaessa, kun toiset etsivät uusia kavereita, joiden kanssa voi pitää hauskaa.

Jos tekee mieli mennä ulos harrastamaan jotain hyvää ajanvietettä toisten ihmisten seurassa, airsoft on hyvä valinta.

Jäljittelyaseita, jotka eivät riko aselakia

Kaikki alkoi Japanissa 1980-luvulla.

Paikallinen aselaki kielsi useiden aseiden hallussapidon mistä aseharrastajat eivät pitäneet. He päättivät tehdä jäljittelyaseita, jotka eivät riko aselakia.  Muutamien epäonnistuneiden kokeilujen jälkeen syntyivät ensimmäiset jousi- ja ilmapaineaseet.

90-luvun alussa R/C autoyhtiön Tokio Marui kehitti ensimmäiset sähkömoottorilla toimivat airsoft-aseet. Niiden suosion myötä airsoft-harrastus alkoi levitä maailmalle.

 

Juttu on yhteistyötä Oulun nuorten huuto -verkkomedian kanssa. www.oulunnuortenhuuto.fi

Oulun nuorten huuto

Oulun nuorten huuto on nuorten oma verkkolehtitoimitus, jonka toimintaa tukee Oulun kaupungin nuorisopalvelut. 

Toiminta on käynnistynyt vuonna 2018 nuorten ideasta tuoda ääntänsä kuuluville sekä välittää tietoa nuorten elämään liittyvistä asioista ja ilmiöistä.

Toiminta on avointa kaikille median tekemisestä kiinnostuneille nuorille. Kaikki alle 30-vuotiaat journalismista, kirjoittamisesta, kuvaamista tai juttujen ideoinnista kiinnostuneet nuoret ovat tervetulleita mukaan. Toimitus kokoontuu muutaman viikon välein Byströmin Ohjaamon tiloissa.

Oulun nuorten huuto instagramissa @oulunnuortenhuuto ja verkkosivut: www.oulunnuortenhuuto.com

 

Kypärä, polvisuoja ja lasit suojaavat airsoftissa.
Airsoftissa tarvitaan myös kypärä, polvisuoja ja lasit. Kuva: Sampsa Pääkkönen, Oulun nuorten huutonen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta