Siirry suoraan sisältöön

Ainutlaatuinen nuorten politiikkakoulu herättää kiinnostusta maailmalla

2.10.2020

Oulun kaupungin Nuorten politiikkakoulu on valittu mukaan Euroopan Unionin The European Week of Regions and Cities -tapahtumaan. Kansainvälisessä aluepolitiikan tapahtumassa kaupungit esittelevät keskeisiä kehittämistoimiaan. Ainutlaatuista politiikkakoulua esitellään Oulun kaupungin hyvänä käytäntönä. Samanlaista ei löydy Suomesta.

”Onhan tämä mieletön mahdollisuus markkinoida suomalaista demokratiakasvatusta ja nuorten osallisuutta. Suomessa ja Oulussa on jo pitkään tehty töitä nuorten osallisuuden eteen, johon myös nuorten politiikkakoulu kantaa kortensa,” kertoo projektityöntekijä Marjut Lehtonen.

Nuorten politiikkakoulu -hankkeessa innostetaan nuoria vaikuttamisesta ja oppimaan taitoja, joita tarvitaan vaikuttamiseen ja yhteiskunnassa toimimiseen. Hankkeessa kokeillaan uusia nuorille mielekkäitä osallistumisen ja vaikuttamisen tapoja.

The European Week of Regions and Cities -tapahtumassa hanketta esittelevät etäyhteyksien välityksellä politiikkakoulun työntekijä Noora Mäkinen sekä hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja ja nuorisovaltuusto ONEn jäsen Kalle Pyky.

Lisätietoa löytyy näistä osoitteista: www.ouka.fi/nuortenpolitiikkakoulu ja Instagram: @nuortenpolitiikkakoulu

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nuoret kirjastossa
Oulussa on toiminut nuorten politiikkakoulu. Lajissaan se on ainutlaatuinen: samanlaista ei löydy Suomesta toista. Puoluepolitiikasta ei kuitenkaan ole kyse. Kuva: kaupungin kuvagalleria.

Liittyvät sisällöt

Lue myös