Siirry suoraan sisältöön

Ainolaan tänä vuonna maksutta – Palikka palikalta odottaa ovien avautumista

17.2.2021

Oulun kaupunki on päättänyt poistaa pääsymaksun Pohjois-Pohjanmaan museosta vuodeksi 2021. Vapaa pääsy on voimassa heti kun museo pystytään koronarajoitusten puolesta aukaisemaan.

Oulun kaupunki haluaa tarjota oululaisille mahdollisuuden vierailla Ainolan museossa ja nykyisen näyttelyn parissa vielä ennen tulevaa peruskorjausta. Maksuttomuuden toivotaan innostavan ison asiakasjoukon museoon tänä vuonna.

Ovien avautuessa Pohjois-Pohjanmaan museolla odottaa kävijöitä sulun aikana rakennettu Palikka palikalta -näyttely.

Se esittelee paikallisten LEGO-harrastajien kokoelmia ja taidonnäytteitä. Näyttely on toteutettu oululaisten LEGO-harrastajien ja Suomen LEGO-harrastajien yhdistyksen, Palikkatakomo ry:n, voimin jakamaan rakentajien luomuksia ja kokoelmien helmiä. Näyttelyn pääteoksena on Oulun keskustan LEGO-pienoismalli, jonka rakentamiseen on kulunut yli 20 000 palikkaa.

Maalauksia Oulun kaupungista

Palikka palikalta -näyttelyssä esitellään harrastusta sekä keräilyn että rakentamisen kannalta. Alun perin lasten leikkeihin suunnitellut palikat ovat aina viehättäneet myös aikuisia ja niiden ympärille on kehittynyt laaja kansainvälinen harrastus, joka yhdistää eri-ikäisiä ihmisiä ympäri maailmaa.

Ainolan toisessa kerroksessa on esillä jo syksyllä avattu näyttely De Urbe Uloa – maalauksia Oulun kaupungista. Se esittelee Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmissa olevia maalauksia. Esillä olevista noin 30 teoksesta suurin osa ei ole aiemmin ollut esillä näyttelyissä.

Ainolan alin kerros on edelleen suljettu, joten suositulle Koiramäki-osastolle yleisö ei pääse enää vierailemaan.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Palikka palikalta -näyttelyssä on Ainolakin pienoiskoossa. Kuva: Tuomas Kukkamaa

Lue myös

Lue lisää aiheesta