Siirry suoraan sisältöön

Äimäraution metallifestarit ottavat toisen tulemisen ensi kesänä

4.11.2021

Metal Capital Festival Oulu jouduttiin viime kesänä perumaan korona-pandemian takia. Nyt metallifestari tekee toista tulemistaan Äimärautiolle 17.-18. kesäkuuta 2022.

Äimäraution raviradan alueelle nousee ensi kesänä puhtaasti metallimusiikille pyhitetty kaksipäiväinen festivaali, joka tarjoaa kovatasoisen kansainvälisen kattauksen bändejä yhdistettynä kotimaiseen huipputarjontaan. Tapahtuma jouduttiin jo kertaalleen perumaan viime kesältä koronan takia.

”Oulu on tunnettu vuosikymmeniä Suomen metallimusiikin pääkaupunkina ja Festivaalin tavoitteena on tehdä kerralla selväksi, että näin todellakin on,” festivaalin järjestäjät uhoavat.

Viime kesänä ehdittiin kiinnittää jo metallilegenda W.A.S.P. mutta tällä hetkellä varmistuneita esiintyjiä ovat Amaranthe (Swe), Raised Fist (Swe), Sonata Arctica, Eluveitie (Sui), Soilwork (Swe), Ill Niño (Usa), Terror (Usa), Scar Symmetry (Swe), Lost Society, Diablo, Iron Savior (Ger), Before The Dawn, SDI (Ger), Wolfheart ja monia muita.

Festivaalille julkaistaan vielä kolme pääesiintyjäkategorian artistia.

"Hienoa päästä ensimmäisenä järjestäjänä tekemään festivaali Oulun Äimäraution raviradan alueelle. Festivaalilla on valtava kasvupotentiaali kyseisellä alueella”, kommentoi festivaalijohtaja Timo Eskelinen.

Juontajina festivaalilavalla nähdään Radio Rockin aamusta tuttu kaksikko Harri Moisio ja Kim Sainio. Lipunmyynti on jo alkanut 3. marraskuuta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulu haluaa varmistaa paikkaansa metallimusiikin pääkaupunkina. Metal Capital Festival Oulu on määrä järjestää ensi vuoden kesäkuussa.

Lue myös

Lue lisää aiheesta