Siirry suoraan sisältöön

Äimärautiolla jytisee ensi kesänä metallimusiikille pyhitetty festivaali

7.12.2020

Oulu on aina ollut vahva metallimusiikkikaupunki. Nyt maine saa vahvistusta, sillä Äimäraution raviradalle perustetaan ensi kesänä suuri, ainoastaan metallimusiikille pyhitetty festivaali.

Äimäraution raviradan alueelle nousee puhtaasti metallimusiikkiin keskittynyt festivaali, joka tarjoaa kovatasoisen kansainvälisen kattauksen bändejä yhdistettynä kotimaiseen huipputarjontaan.

”Oulu on ollut vuosikymmeniä tunnettu Suomen metallimusiikin pääkaupunkina ja nyt tavoitteena on tehdä kerralla selväksi, että näin todellakin on. Hienoa päästä ensimmäisenä järjestäjänä tekemään festivaali Oulun Äimäraution raviradan alueelle. Festivaalilla on valtava kasvupotentiaali tällä alueella”, kommentoi festivaalijohtaja Timo Eskelinen.

Festivaalin perustaminen on osoitus rohkeudesta ja siitä, että ihmisillä on kaipuu palata takaisin koronavapaaseen elämään.

"Aika harva on näin kaheli, että tällaisena aikana alkaa suunnittelemaan tämän kokoluokan kesäfestivaalia. Mutta haluamme tehdä heti kerralla tarpeeksi ison metallifestarin”, promoottori Aki Häkkinen toteaa.

Kesällä 2021 Metal Capital Festivaaleilla nähdään muun muassa seuraavat artistit:

Amaranthe, Raised Fist, Bodom After Midnight, Eluveitie, Soilwork, Rise Of The Northstar, Ill Niño, Scar Symmetry, Ensiferum, Lost Society, Diablo, Iron Savior, Before The Dawn, The Unguided, Ruoska, Eleine, SDI, Wolfheart, Mors Principium Est, The Duskfall, Quake The Earth, Kypck, Vapahtaja, Horna, Ethereal Sin, Verikalpa, Antipope ja Face of Our Time.

Festivaali aikoo julkaista vielä yhden pääesiintyjän joulukuun aikana. Juontajina festivaalilavalla nähdään Radio Rockin aamusta tuttu kaksikko Harri Moisio ja Kim Sainio. Lipunmyynti alkaa perjantaina 11. joulukuuta kello 09:00.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Toivottavasti ensi kesänä koronaepidemia on taittunut ja metallin ystävät voivat kerääntyä Äimärautiolle.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta