Siirry suoraan sisältöön

Ahti-myrskyn jälkiä korjataan parhaillaan eri puolilla Oulua

22.6.2021

Ahti-myrsky riepotteli ja kaatoi Oulun puistoissa runsaasti puita. Kovia tuulia luvassa vielä tällekin päivälle, joten kehotamme kaupunkilaisia edelleen varovaisuuteen.

Metsissä ja puiden läheisyydessä ei kannata kovilla tuulilla oleskella. Kaatuneissa tai kallellaan olevissa puissa kiipeily on vaarallista, joten viranomaiset pyytävät pitämään huolta, että esimerkiksi lapset eivät niissä kiipeile.

Jälkien korjaaminen on käynnissä kaikilla myrskystä kärsineillä alueilla. Pahiten vahinkoja on tullut keskustan alueella Heinäpäässä, Hollihaassa, Hupisaarilla, Pikisaaressa, Raatissa, Kiikelissä ja Tuirassa. Sonnisaari on tällä hetkellä suljettu käytöstä. Myös Laanilassa, Hintassa, Kiulukankaalla, Saarelassa ja Jäälissä on kaatunut puita. Eteläpuolella Oulua ei ollut laajoja vahinkoja.

Siivoustyöt kestävät kokonaisuudessaan useamman viikon.

Kaupungin puhelinvaihde on ollut ruuhkautunut. Vaarallisissa, akuuteissa tilanteissa tulee ottaa yhteyttä hätäkeskukseen. Vaikka palautteisiin ei heti ehditä vastaamaan, ne menevät kunnossapitäjälle tiedoksi ja ruuhkaa puretaan kiireellisyysjärjestyksessä.

Kiireettömät palautteet tulevat perille parhaiten Oulun sähköisen palautejärjestelmän kautta osoitteeseen ouka.fi/palaute.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Maanantainen, harvinaisen raju ukkosmyrsky sai pahaa jälkeä ympäri Oulun. Kuva: Mun Oulu

Liittyvät sisällöt

Lue myös