Siirry suoraan sisältöön

Agentin hommia tarjolla! Pyöräilyagentit auttavat kehittämään talviväylien kunnossapitoa

23.9.2022

Oulu on maailmanlaajuisesti tunnettu talvipyöräilykaupunki, mutta hommasta ei tulisi mitään ilman hyvin hoidettuja väyliä. Siihen tarvitaan apua vapaaehtoisilta pyöräilyagenteilta, joita haetaan ensi talveksi juuri nyt.

Oulun kaupunki, Ely-keskus ja Kempeleen kunta ovat jo vuosien ajan hoitaneet yhteisenä urakkana pääpyöräilyreittien talvikunnossapitoa. Tärkeänä apuna tässä ovat vapaaehtoiset kunnossapitoagentit, jotka raportoivat pääpyöräilyreittien kunnosta talvikaudella.

Säännöllisesti talvipyöräileviä tarvitaan taas ensi talvena välittämään reaaliaikaista tietoa pyörä- ja jalankulkuväylien liukkaudesta, sohjosta ja lumesta. Pyöräilyagentit ovat merkittävä apu siinä, että olosuhteiden muutoksiin pystytään reagoimaan entistä nopeammin. Aktiivisimmat agentit palkitaan lahjakorteilla.

Pääpyöräilyreittien talvihoito on toteutettu omana urakkanaan vuodesta 2017 alkaen. Nykyinen urakka on ollut käynnissä vuodesta 2020 lähtien. Ainutlaatuista on, että samassa kunnossapitourakassa on mukana kuntien ja valtion väyliä, ja siinä keskitytään yhtäjaksoiseen talvikunnossapitoon.

Pyöräilyagenttien antamaa asiakastyytyväisyyspalautetta koordinoi ja analysoi Ramboll Finland Oy.

Hakuaika päättyy 21.10.2022. Agenteille järjestetään kaksi infotilaisuutta asiasta etäyhteyksin 31. lokakuuta  ja 1. joulukuuta.

Hakemuksen voi jättää osoitteessa https://link.webropol.com/s/agenttihaku

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pyöräilyagenttien raportoiman tiedon avulla talven olosuhdemuutoksiin pystytään reagoimaan nopeammin. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta