Siirry suoraan sisältöön

Oululainen tanssiryhmä MDD kisaa Talent-voitosta sunnuntaina!

4.4.2020

Perjantaina päivällä istui asuntoautossa leppoisan oloinen, mutta innokas poikanelikko matkalla kohti Helsingin Arabianrantaa. Ensi sunnuntaina, 5. huhtikuuta, tämä tanssiryhmä MDD nähdään suorassa Talent-finaalissa - nyt jos koskaan voi äänestää oman kaupungin pojat voittoon.

Äänestysohjeet jutun lopussa.

MDD-tanssiryhmä meni tämän kauden Talent-ohjelmassa heittämällä vaihe toisensa jälkeen jatkoon. Koronapandemia ehti sekoittaa suoria lähetyksiä jo semifinaalivaiheessa, eikä yleisö päässyt seuraamaan enää lähetyksiä.

”Kieltämättä se aluksi hieman harmitti, kun sukulaiset tai ystävät olisivat mielellään tulleet paikanpäälle, mutta näillä mennään”, sanoo Olli Sukuvaara, 16.

”Tanssi on kuitenkin yleisölaji, jossa esiintyjät saavat lisäenergiaa katsojilta ja kannustajilta. Meidän piti vain takahuoneessa ennen esitystä psyykata toisiamme ja saada sellainen olo, että fiilistä löytyy ilman yleisöäkin”, hän jatkaa.

Homma katsotaan loppuun

Talent-finaalissa on kahdeksan esiintyjää. Koronatilanne on supistanut joukkoa, mutta MDD ei halunnut jäädä pois.

”Vaikka Helsinkiin matkustaminen on tietysti hieman riskialtista, päätimme katsoa homman loppuun. Mietimme toki asiaa, mutta olemme niin omistautuneita tälle hommalle, että nyt haluamme katsoa, mitä tästä tulee”, sanoo Sampo Stevenson, 16.

Tuotantoyhtiö toki varmistaa, kilpailutilanne on turvallinen.

Kaikesta huolimatta matka on sen arvoinen

Vaikka MDD eli Men Don’t Dance -ryhmä on perustettu Talent-kilpailua varten, vaikuttaa siltä, että kyse on hieman suuremmasta kuin yhdestä ohjelmasta. Nimittäin yhteishengestä, hienoista kokemuksista, toistensa kannustamisesta ja oppimisesta.

”Kun Ouluun asti kiiri viestiä, että Talent-ohjelmassa olisi tilausta tanssiryhmälle, ryhdyimme miettimään kokoonpanoa. Olemme tuttuja ennestäänkin, mutta nyt halusimme tehdä jotain erilaista. Yleensä ryhmiin valitaan suhteellisen homogeeninen joukko, mutta me halusimme tehdä hieman eri tavalla,” kertoo Olli.

Nimittäin Sampo Stevensonilla, Olli Sukuvaaralla ja Jami Vähäsaarella on ikäeroa vain noin vuoden verran, mutta mukana on myös Ollin pikku-veli Leo Sukuvaara, joka on vasta 12-vuotias. Ryhmässä jokainen on kuitenkin täyttänyt paikkansa omalla persoonallisella tyylillään ja liikekielellään.

Salainen, mutta näkyvä ase

Isoveli-Olli on syystäkin ylpeä.

”Leo on kehittynyt tässä lyhyessä ajassa hurjasti, kasvanut tanssijana ja ihmisenäkin älyttömästi”, hän kehuu.

Leon mukaan ottaminen on itse asiassa MDD:n salainen ase. Katsoja jännittää hänen puolestaan miten nuorimmainen pärjää vanhempien tanssijoiden seurassa. 12-vuotias Leo Sukuvaara ottaa kehut tyynesti.

”Ihan hyvin tässä on mennyt. Olen oppinut paljon koko ryhmältä ja saanut hirveesti kannustusta ja tsemppiä kaikilta”, hän sanoo.

”Hyvin lyhyessä ajassa meidän yhteistyö ja yhdessä tekeminen on kehittynyt valtavasti. Pystymme puhumaan kaikesta ja tämä koko porukka puhaltaa yhteen hiileen. Eli vaikka voittoa ei tulisikaan, niin tähän asti kokemus on ollut tosi hieno”, lisää Jami Vähäsaari.

Verot on maksettava aina

Talent-kisan voittajalle on luvassa 30 000 euroa.

”Emme lähteneet tähän alun perinkään mukaan vain voitto mielessä, jo semifinaaleihin pääsy oli meille hieno saavutus. Tästä olemme jo nyt saaneet hienoa kokemusta ja intoa koko elämää ja tanssiharrastusta varten”, ynnää Sampo Stevenson.

Mutta mitäpä MDD tekisi 30 000 eurolla?

”Minä ainakin laittaisin suurimman osan säästöön”, vastaa Leo Sukuvaara kaikkien puolesta.

”Mutta verot pitää maksaa”, tarkentavat muut.

Leo ja Olli Sukuvaara, Jami Vähäsaari ja Sampo Stevenson olivat pestanneet isät kuskeiksi ja matkasivat viikonlopuksi Talent-kuvauksiin.

Talent Suomi -ohjelman äänestysohjeet

"Terveisiä Ouluun ja kiitos Citydancelle treenisalista!", huikkaavat iloiset MDD:n pojat. Vasemmalla takana Sampo Stevenson, Leo Sukuvaara, Jami Vähäsaari sekä Olli Sukuvaara.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta