Siirry suoraan sisältöön

Kahdeksan teosta kisaa 10 000 euron Botnia-palkinnosta

7.9.2020

Botnia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on nimetty. Neljättä kertaa jaettavan palkinnon arvo on 10 000 euroa. Mukana on dystopiaa, perinteistä romaania, runoutta, tietokirja herjaamisesta sekä yksi esikoisteos. Ehdokkaat kukitetaan lauantaina Oulun kaupunginkirjastolla.

Kirjallisuuspalkinnon ehdolle voidaan hyväksyä mitä tahansa kirjallisuudenlajia edustava kaupallisen kustantamon julkaisema teos. Kielirajausta ei ole, mutta tekijän tulee asua tai olla kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Botnia-voittaja nimetään lokakuun lopulla.

Vuoden 2020 ehdokkaat ovat Briitta Hepo-oja: Suomea lohikäärmeille (Otava), Silja Kejonen: Lähetä minulle ympyrä (Gummerus), Tiina Laitila Kälvemark: H2O (WSOY), J. P. Laitinen: Lume (Teos), Sami Lopakka: Loka (Like), Jouni Tikkanen: Lauma (Otava), Ari Turunen ja Petri Laukka: Solvaajat ? Herjaamisen hävytön historia (Into Kustannus) ja Hannu Väisänen: Märkä turbaani (Otava).

Raadin mukaan Botnia-palkinnosta kilpailevan kirjallisuuden taso on jälleen korkea, ja tänä vuonna etenkin tietokirjallisuuden ja lyriikan osalta erittäin korkea.

Paikalle pääsevät ehdokkaat ovat tavattavissa ja heidät kukitetaan lauantaina 12.9. klo 13 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa. Tilaisuus on osa Uusi kirjallisuusfestivaali -tapahtumaa. Tilaisuus on myös katsottavissa suorana lähetyksenä Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla.

Palkintosumman lahjoittavat Oulun kaupunki ja Osuuskauppa Arina. Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Suomalainen Kirjakauppa, Oulun Energia, Hätälä, Bitfactor ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Botnia-raatiin kuuluvat kirjallisuuden- ja kulttuurintutkija, journalismin yliopettaja Satu Koho, Jyväskylän yliopisto / Oulun ammattikorkeakoulu (raadin puheenjohtaja) toimittaja Pia Kaitasuo, Kaleva kirjastonhoitaja Jaana Märsynaho, Oulun kaupunginkirjasto, myymäläpäällikkö Heli Helenius, Suomalainen kirjakauppa (Rovaniemi ja Kuusamo), kirjabloggaaja Simo Sahlman, Lukupino dramaturgi Jukka Heinänen, Oulun teatteri, kirjallisuuden- ja kulttuurintutkija Jyrki Korpua, Turun yliopisto / Oulun yliopisto.

Botnia-palkinto on Oulun kirjailijaseura ry:n vuosittain myöntämä palkinto teokselle, jonka tekijä on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta tai toimii alueella. 

Oulun kirjailijaseura on Oulun alueen ammattikirjailijoiden edunvalvonta- ja tukijärjestö. Sen tarkoituksena on edistää Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan ammattikirjailijoiden työskentelymahdollisuuksia, rakentaa seudulla toimivien kirjailijoiden yhteisöä sekä ajaa alueen kirjailijoiden etuja.

Lisätietoja Oulun kirjailijaseurasta

Botnia-kilpailun säännöt

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös