Siirry suoraan sisältöön

50 litraa käsidesiä ja yli 2 000 osallistujaa: Keskustapuolue kokoontuu koronan varjossa Ouluun

3.9.2020

Keskusta pitää perjantaina ja lauantaina järjestyksessä 78. puoluekokouksensa parhaillaan peruskorjattavassa Ouluhallissa.

Sitä ei kerrota kuinka monta puoluekokousedustajaa odotetaan Ouluhalliin, mutta kokonaisuutena puoluekokoukseen osallistuu yli 2 400 virallista osallistujaa.

Kokous on jaettu Ouluhallin lisäksi 15:een alueelliseen kokouspisteeseen. Niistä jokaisesta tulee kaksisuuntainen verkkolähetys.

Kokouksessa edetään myös terveys edellä viranomaisten koronaohjeita noudattaen.

Suomen Keskustan järjestökehittäjä Sanna-Mari Talala kertoo, että pelkästään Ouluhalliin on varattu 50 litraa käsidesiä, muilla kokouspaikoilla sitä on tarjolla suhteessa väkimäärään.

”Koronan takia kokoukseen ei tällä kertaa valitettavasti ole voitu ottaa mukaan muuta ohjelmaa Oulussa”, Talala huomauttaa.

Ouluhalli oli onnekas sattuma

Alun perin kokous piti järjestää kesäkuussa Vantaalla.

”Koronan takia jouduimme etsimään pikaisesti uuden paikan, kun kokouksen järjestäminen syyskuussa ei Vantaalla ollut mahdollista”, kertoo Talala.

”Oli onnekas sattuma, että Ouluhalli oli vapaana. Ouluhallin suuruus mahdollisti myös helposti terveydelle turvallisen kokouksen.”

Puoluekokous pidetään työmaan keskellä

Tapahtuma-aluepäällikkö ja Ouluhallin isännöitsijä Jari Leviäkangas kuvailee keskustan kokousta kokoluokaltaan keskisuureksi tapahtumaksi. Kasaan sitä laitetaan työmaan keskellä.

”Onhan se haaste Ouluhallin peruskorjauksen ja laajennuksen keskellä tehdä tapahtumaa. Hallin vanhan puolen peruskorjaus ei ole pieni juttu ja rakennuksen korjausaikataulu on kyllä kireä. Ulkoaluekin on keskeneräinen. Ihanteellista olisi ollut, että kokous olisi voitu järjestää Ouluhallissa vuoden päästä aiotusti.”

Puoluekokousta valmistelee 50 tekijää, lisäksi alueella liikkuvat Ouluhallin peruskorjauksen rakennustyöntekijät.

Keskustan viikonlopun kokouksessa valitaan puoluejohto, hyväksytään 264:een aloitteeseen vastaukset, käsitellään poliittiset kannanotot sekä hyväksytään Keskusta 2030 -ohjelma.

Ouluhallin parkkipaikat varattu kokousväelle viikonloppuna

Aikana 4.–5.9. Ouluhallin pysäköintialueet ovat varattu kokonaan keskustan puoluekokouksen käyttöön. Muu pysäköinti alueella on tuolloin kielletty.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Minna Siira ja keskustan järjestökehittäjä Sanna-Mari Talala valmistelevat Ouluhallia kokouskuntoon. Kuva: Antti Ollikainen

Lue myös

Lue lisää aiheesta