Siirry suoraan sisältöön

418-vuotiasta kotikaupunkia on juhlittu jälleen Oulun Päivillä – katso kuvagalleria tapahtumista!

3.9.2023

Hieman epävakainen sääkään ei latistanut juhlatunnelmaa viikonloppuna vietetyillä Oulun Päivillä. Esimerkiksi Turkansaaren ulkomuseon perinteisillä syysmarkkinoilla oli sunnuntaina heti aamupäivästä väkeä lähes ruuhkaksi asti.

Oulun Päivien perinteisiin kuuluvat rumputukset ja julistukset kuultiin Rotuaarilla lauantaina.
Oulun Päivien puheen pitänyt kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Husso äänestytti yleisöllä, ovatko alkuperäiset oululaiset avojalakasia vai palijasjalakasia – Husson mukaan avojalakasia.
Kauppakeskus Valkeassa oli esillä ukrainalaisten pakolaisten The Art of Healing -taidenäyttely.
Myös Valkeassa tanssittiin lauantaina. Reimarit-orkesteri soitti ikivihreitä ja Ranttalit-tanssiryhmä pani jalalla koreasti.
Toppilansalmen rannalla pidetyssä Tervatöpinät-perinnetapahtumassa oli tarjolla tietoa tervansoudun historiasta ja paljon erilaisia tervatuotteita.
Pikisaaren entisen ammattikoulun Re:formi-purkutaidenäyttely oli viikonloppuna auki viimeistä kertaa. 4-vuotias Nella Tirkkonen tuli lauantaina tutustumaan näyttelyyn vanhempiensa Tomi Tirkkosen ja Ammi Ruotsalaisen kanssa.
Pikisaaressa vietettiin lauantai-iltana Urban Culture ry:n järjestämää Urbaania kyläjuhlaa. Kuvassa Kulttuurilaboratoriossa lavalla Magda 414 & Efka Crush.
Turkansaaren ulkomuseon perinteisiä syysmarkkinoita on vietetty sunnuntaina. Jo aamupäivällä Turkansaarentien varrella oli pitkä letka pysäköityjä autoja.
Isovanhempiensa kanssa Turkansaaressa vierailleet Miko ja Ella Luiskala osallistuivat Pohjois-Pohjanmaan museon henkilökuntayhdistyksen järjestämään ongintaan.
Pia ja Jouni Kangas kertoivat olevansa pitkästä aikaa Turkansaaren syysmarkkinoilla. Kukkien ostamisen jälkeen suunnitelmissa oli lohikeiton maistelu.
Pohjois-Suomen Rautatieharrastajat (PoRha ry) tarjosi viikonlopun aikana muun muassa kyytejä lättähattujunalla Oulun, Kempeleen ja Limingan välillä.
Pian 3- vuotias Leon Löthman ihasteli isänsä Henri Löthmanin kanssa PoRhan kerhotalolla esillä olleita pienoisrautateitä ja -junia.

Pienoisrautatiet  ihastuttivat niin lapsia kuin aikuisiakin.
Oulun seudun matkailutarjontaa esitellään sunnuntaina Rotuaarilla Matkailu kylässä! -tapahtumassa. Juontaja Janne Kataja kertoi, että Oulu on tullut hänelle tutuksi jo takavuosina lukemattomilla keikkareissuilla.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Joukko ihmisiä tanssimassa kävelykatuaukiolla.
Rotuaarin Kaupunnikarkeloissa tanssittiin lauantaina huutokatrillia ja muita pelimanssitansseja Rällän säestyksellä.

Lue myös

Lue lisää aiheesta