Siirry suoraan sisältöön

13 uutta koronatartuntaa Oulussa ja noin 100 henkilöä karanteeniin

19.11.2020

Oulussa ollaan koronaepidemian perustasolla, mutta edelleen kiihtymisvaiheen kynnyksellä.

Koronatartuntojen määrä kasvoi eilen keskiviikkona. Iltapäivään klo 15 mennessä oli todettu 13 uutta koronatartuntaa. Joukkoaltistumisia on tullut ilmi yhteensä neljä ja karanteeniin on asetettu noin 100 henkilöä kuluvan viikon aikana.

Tämän viikon aikana uusia tartuntoja on ilmennyt 24. Määrä on enemmän kuin viime viikolla samaan aikaan.

Koronatestien tuloksia on odotettava kotona

Maanantai oli Oulun kaupungin koronatestauspaikoilla aktiivinen päivä, tiistai tavanomainen. Testiin menijän pitää käytää kasvomaskia mennessä ja tullessa. Tulokset täytyy malttaa odottaa kotona.

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä, Oritkarin drive-in-testauspisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Oulun kaupungin alueella 3.12.2020 saakka voimassa olevat suositukset

  • Suu-nenäsuojainten käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Suositus ei koske yläkouluja eikä toisen asteen oppilaitoksia.
  • yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi.
  • Ryhmämuotoiseen harrastamisessa suositellaan noudatettavan tarkennettuja turvallisuusohjeita.
  • Suositellaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle. Näitä ovat esimerkiksi yleisötapahtumat ja harrastustoiminta.

Ajankohtaista koronatietoa ja ajanvarausohjeet löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.ouka.fi/korona

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Drive-in piste Oritkarissa
Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä, Oritkarin drive-in-testauspisteellä ja koronavastaanotoilla.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta