Siirry suoraan sisältöön

11 rauhantekoa julkaistaan drive-in näytöksissä

1.10.2020

Koululaisten tekemät videot esitellään drive-in ensi-illassa perjantaina.

11 Oulun koulun kahdeksasluokkalaiset viettävät Gutsy Go -viikkoa, jolloin tehdään rauhaa eri keinoin. Viikon aikana nuoret pistävät likoon yhteistyötaitonsa ja ongelmanratkaisukykynsä. He kehittävät lähes 100 rohkeaa tekoa, joissa painottuvat innovatiiviset tavat auttaa ja luoda myönteistä vuorovaikutusta oululaisten välille koronatilanteessa. Nuoret itse suunnittelevat ja tekevät aiheista videoita, jotka esitellään kaikelle kansalle.

Esimerkiksi Laanilan Gutsy Go -tiimin projektin aiheena on hengähdystauko arkeen lasten huoltajille. Oppilaat järjestävät lapsille tekemistä, kuten skeittausta, jalkapalloa, pesäpalloa, frisbeegolfia ja letunpaistoa. Vanhemmat saavat tapahtuman ajaksi itselleen hengähdystauon ja mahdollisuuden käydä esimerkiksi omilla asioilla. Nuoret tekevät itse tapahtumasta videon.

Lopputulokset nähtävillä kaikille avoimessa tilaisuudessa

Yhteinen ensi-ilta pidetään drive-in näytöksenä perjantaina Ylimaan kentällä klo 19 ja 21. Tapahtuma kestää noin tunnin.

Kentän suurelta valkokankaalta nähdään 11 lyhytelokuvaa nuorten rauhanteoista. Tilaisuus on avoin kaikille. Turvallisuussyistä paikkoja on rajoitetusti ja osallistujia pyydetään ilmoittautumaan.

Ilmoittautuminen onnistuu Gutsy Go -verkkosivuilla

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta