Siirry suoraan sisältöön

#YHDESSÄ2021-virtuaalitorstaissa etsitään avaimia kuuntelevaan vuoropuheluun – mistä viha kasvaa 2020-luvun puheeseen?

13.5.2021

Torstaina 20. toukokuuta pidettävässä verkkotapahtumassa ulkoministeri Pekka Haavisto etsii Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikan kanssa avaimia ihmisten keskinäiseen vuorovaikutukseen. Kirkkopäivien, Lähetysjuhlien ja Oulun seurakuntayhtymän maksuttoman verkkotapahtuman muissa keskusteluissa aiheina ovat muun muassa vihapuhe ja tulevaisuudentoivo nuorille.

#YHDESSÄ2021-tapahtumassa on paljon ohjelmaa. Virtuaalitorstain iltapäiväosuuden kello 13-15 juontaa viestintäyrittäjä, tietokirjailija Unna Lehtipuu. Musiikista vastaa Marzi Nyman. Paaneelissa ohjelmapäällikkö Kimmo Saares keskustelee teeman aiheesta psykiatrisen vankisairaalan vastaavan ylilääkärin Hannu Lauerman, sisäministeriön kehittämispäällikkö Tarja Mankkisen ja Jussi-palkittu näyttelijän Chike Ohanwen kanssa.

Lisäksi ulkoministeri Pekka Haavisto ja Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka etsivät Suomen Lähetysseuran viestintäjohtaja Laura Häklin vetämässä osuudessa vuoropuhelua ja kuuntelua avaimiksi maailmanlaajuisiin rauhanprosesseihin.

”Niin Myanmarissa kuin muissakin konflikteissa rauhantyön keskiössä on se, miten ihmiset kokevat tulevansa kuulluksi ja ymmärretyiksi. Miten luodaan luottamusta osapuolten välille?”, kysytään Haaviston johdolla.

Tulevaisuuden toivoa nuorille

Iltapäiväosuuden päättää vakava huoli monen nuoren näköalattomuudesta, jota korona-aika rajoitteineen on vahvistanut.

”Nuorten osalta koronatilanne on verrattavissa 1990-luvun lamaan. Nuorten kokemus voi kuitenkin olla lamavuosia voimakkaampi, sillä mahdollisuutta sosiaalisiin kontakteihin on rajattu. Näköalattomuus voi johtaa välinpitämättömyyteen. Nuorille toivo tulevasta olisi elinehto”, sanoo keskustelun vetäjä Unna Lehtipuu.

Lehtipuun vieraana kolmannessa keskustelussa on kirkon alan lehtori, pastori Helena Kauppila.

Virtuaalitorstain iltaosuudessa kello 18-19.30 pohditaan hengellisyyden muuttuneita muotoja ja nykyajan lähetystyötä. Iltatilaisuuden juontaa Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Tilaisuus on maksuton, ja toteutetaan Liveto.fi-verkkoalustalla. Kirjautua kannattaa hyvissä ajoin ennen ohjelmien alkua ja tutustua ennakkoon tuotettuihin sisältöihin. Ohjelmien seuraamisen lisäksi voi keskustella chatissa. Tapahtuma-alusta aukeaa keskiviikkona 19.5. klo 15.

Ilmoittautuminen tapahtumaan.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Maksuttomassa verkkotapahtumassa #Yhdessä2021 keskustellaan muun muassa ulkoministeri Pekka Haaviston kanssa, miten konflikteihin saataisiin enemmän vuoropuhelua.

Lue myös

Lue lisää aiheesta