Siirry suoraan sisältöön

”Kun olen vanha, syön karkkia joka päivä”

10.10.2020

Savotta-aukion päiväkodissa Metsokankaalla käy tavanomainen kuhina. Tavallisena vuotena tähän aikaan oltaisiin vierailulla läheisessä palvelukodissa laulamassa ja tervehtimässä vanhuksia Vanhustenviikon kunniaksi, mutta tänä vuonna korona estää vierailut.

Mun Oulu vieraili Haapaset-ryhmässä kysymässä lasten ajatuksia vanhuudesta ja vanhuksista. Erikoishaastattelussa ovat reippaat esikoululaiset Aada Ilmola (6 vuotta), Aini Haaraniemi (5 vuotta), Ronja Heikkilä (6 vuotta) ja Taavi Paloheimo (5 vuotta).

Eskareilla ei ole vielä selviä suunnitelmia omille vanhuuden vuosilleen. He aikovat kuitenkin elää 100-vuotiaiksi. Ronja suunnittelee syövänsä vanhana karkkia joka päivä!

Kaikki ovat samaa mieltä siitä, että 6-vuotias ei ole vanha, 50-vuotias on vähän ja 80-vuotias on ihan vanha.

Omilta isovanhemmiltaan voi oppia paljon. Mummot ovat hyviä kutomaan, mutta papat eivät. Isovanhempien luona voi myös leikkiä ja leipoa. Aini on oppinut 95-vuotiaalta Voitto-papaltaan tunnistamaan ja poimimaan sieniä.

Jos mummolassa ei pääse käymään, voi soittaa. Kaikki neljä esikoululaista, Aada, Aini, Ronja ja Taavi, kertovat, että ovat puhuneet isovanhempiensa kanssa myös videopuheluita.

Eskareiden mielestä vanhuksille pitää olla kiltti. ”Voi esimerkiksi avata oven tai ottaa kädestä kiinni.”

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta